Filmska potjera počela u Zenici, okončana na autoputu kod Kaknja: Sarajlije bježale u ukradenoj Toyoti

Dramatična potjera kao u nekim akcionim filovima na području Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) okončana je hapšenjem Sarajlija.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) ZDK, radi se o E. H. (41) i A. K. (39).

Sve je počelo u četvrtak u 14.45 sati na magistralnom putu M-17, u mjestu Radakovo kod Zenice, gdje su pripadnici Policijske stanice Centar, Policijska uprava I, pokušali zaustaviti Toyotu, registarskih oznaka J39-M-272.

Vozač se oglušio o naredbu policije te je nastavio kretanje prema autoputu A-1. Odmah nakon toga pripadnici PS Centar su se dali u potjeru za vozilom, koje se u mjestu Brce uključilo na autoput A1 prema Sarajevu.

Policajci su Toyotu sustigli u mjestu Bajrak kod Kaknja, a potom su i zaustavili vozilo.

Utvrđeno je da se na mjestu vozača Toyote nalazi E. H., dok je na mjestu suvozača bio A. K.

Sarajlije su stavljene pod kontrolu, nakon čega je obaviještena Policijska stanica Kakanj, čiji policajci i istražitelji su obavili uviđaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Vozilo je prevezeno i deponovano na parking Policijske stanice Kakanj.

– Izvršenim provjerama u evidencijama potraga utvrđenom je da je vozilo ukradeno 23. februara 2024. godine na području grada Sarajeva, te da je vlasnik F.K. iz Sarajeva, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

E. H. i A. K., koji se sumnjiče da su počinili krivično djelo teška krađa, uhapšeni su u 16 sati i privedeni u službene prostorije Policijske stanice Kakanj gdje su i zadržani do 19 sati.

– Istog dana su predati u nadležnost pripadnika Uprave policije MUP-a KS, zaključuje se u saopćenju MUP-a ZDK.

Oslobodjenje.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button