Milošević nakon poraza od Ukrajine: Ne zamjerim igračima, krivica je na meni i stručnom štabu

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević izjavio je nakon poraza od Ukrajine na stadionu “Bilino polje” u Zenici kako nema zamjerki na igru svojih izabranika te da je krivica za poraz na njemu i stručnom štabu, javlja Anadolu.

“Ja lično nemam nijednu zamjerku, ne bih imao dušu kada bih prigovorio ijednom igraču bilo šta. Mislim da smo neutralisali jednu ozbiljnu ekipu gotovo 80 minuta. Žao mi je u ovakvoj situaciji kada smo uspjeli da budemo opasniji da smo izgubili utakmicu”, rekao je Milošević.

Milošević je rekao kako prihvata krivicu za večerašnji poraz.

“Sva krivica i odgovornost je na meni i stručnom štabu, jer igračima ja lično nemam šta da zamjerim”, dodao je Milošević.

Rekao je da je Bosna i Hercegovina bila iskusnija ekipa na terenu i da “smo mogli malo pametnije da odigramo zadnjih deset minuta”.

“Da smo razmišljali malo iskusnije u zadnjih deset bilo bi drugačije. Nastavili smo da igramo onako kako smo igrali tokom cijelog meča. To je moje objašnjenje za ovu utakmicu”, pojasnio je Milošević i rekao kako mu “ne pada na pamet krivicu prebaciti na pojedinca”.

Na pitanje novinara da li se vidi i dalje na klupi reprezentacije kako to ne zavisi od njega.

Bosna i Hercegovina je u Zenici na stadionu “Bilino polje” poražena od selekcije Ukrajine 2:1 čime je ostala bez plasmana na Evropsko fudbalsko prvenstvo u Njemačkoj ove godine.

Anadolija

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button