Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević danas je položio cvijeće i odao počast na mezaru komandanta Trećeg manevarskog bataljona Elvedina Šehagića

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević danas je položio cvijeće i odao počast na mezaru komandanta Trećeg manevarskog bataljona Elvedina Šehagića Dinka na 5. godišnjicu njegove smrti.
Elvedin Šehagić je rođen 16.7.1957.godine u Kaknju. Fakultet političkih nauka – smjer opštenarodna odbrana je završio 1982. godine.

U periodu od 1982. do 1984. godine radio je kao profesor opštenarodne odbrane u Srednjoškolskom centru Kakanj.
Od 1984.godine radio je u Opštinskom štabu TO Kakanj na raznim dužnostima. Za komandanta Opštinskog štaba TO Kakanj imenovan je 1988.godine i ovu dužnost je obavljao do početka agresije na R BiH.
Jedan je od pokretača i osnivača pokreta otpora u Kaknju. U pripreme za odbranu aktivno se uključuje 1991.godine. Iste godine, naredbom komandanta Patriotske lige za regiju Zenica Džemala Merdana, imenovan je za komandatna Patriotske lige Kakanj.

Proglašenjem ratnog stanja u BiH stavlja se, zajedno sa jedinicama Patriotske lige Kakanj, na raspolaganje u odbrani države.Učesnik je Odbrambeno-oslobodilačkog rata u kontinuitetu.
Obavljao je razne dužnosti, a od septembra 1994.godine do kraja Odbrambeno-oslobodilačkog rata obavljao je dužnost komandanta Trećeg manevarskog bataljona Trećeg korpusa Armije R BiH.

Zajedno sa jedinicom više puta je pohvaljivan i nagrađivan. Dobitnik je priznanja „Plaketa Općine Kakanj“ za izuzetne rezultate ostvarene u odbrani Republike BiH.
Umro je 30. decembra 2017.godine u Kaknju.

Sahranjen je uz najveće vojne počasti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button