Šefika Osmanbegović za Radio Kakanj: HO Merhamet se od prvog dana uključio u prikupljanje pomoći nastradalom stanovništvu Turske i Sirije

O prikupljanju pomoći za nastradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji danas je u našem programu govorila sekretarica HO Merhamet u Kaknju Šefika Osmanbegović:

“HO Merhamet se od prvog dana uključio u prikupljanje pomoći nastradalom stanovništvu Turske i Sirije. Jučer 20.2. je otpremljeno 20 šlepera pomoći koja je prikupljena u organizaciji Merhameta i uz pomoć “Islamske zajednice u BiH” u Kaknju i drugim gradovima BiH.
Odmah nakon zemljotresa, već drugog dana naši predstavnici su već bili na terenu u područjima pogođenim zemljotresom, potom smo počeli i sa prikupljanjem novčanih sredstava putem humanitarnih brojeva, putem uplata na žiro račun. U saradnji sa Islamskom zajednicom smo pokrenuli humanitarnu akciju prikupljanja najpotrebnijih stvari kao štosu deke, električne grijalice, solarne lampe, cerade, šatori, vreće za spavanje i kuhinjski pribor te odjeća, obuća.”

I ovoj humanitarnoj akciji u velikom broju odazvali su se brojni Kakanjci:

15.2. smo postavili kasu kod sahat kule koju su u saradnji sa Merhametom proveli volonteri, učenici kakanjske Gimnazije. Merhamet takođe ima svoje kase postavljene u tržnim centrima za prikupljanje novčane pomoći za nastradale u zemljotresu, u Kaknju je merhametova kasa postavljena u TC Bingo. Novac se može uplatiti i putem Merhametovog žiro računa br: 134 020 0000098182,a uplata se može izvršiti i direktno u prostorijama Merhameta u lameli iznad O.Š.Mula Mustafa Bašeskija, a kontakt telefon za sve dodatne informacije je 032 554 473”– rekla je u programu RK Šefika Osmanbegović sekretarica HO Merhamet Kakanj.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button