Općina Kakanj instalirala punjač za električna vozila

Općina Kakanj u skladu sa „Strategijom razvoja općine Kakanj 2021-2027“ na mnogim poljima implementira značajne projekte.

U okviru Strateškog projekta 13.11 – Uspostava koncepta Kakanj-Green city, želeći doprinositi smanjenju emisija CO2 a i smanjenju zagađenja kroz mjeru 3.3.5, Općina Kakanj implementira i projekat izgradnje punionice za električna vozila koja je danas instalirana uz zgradu Općine Kakanj. Radi se o Hagerovom jednostrukom punjaču snage 22kW. Autentifikacija korisnika na punjaču vršiti će se putem tehnologije RFID kartica.

Na ovaj način Općina Kakanj želi da se pozicionira na evropskoj mapi instaliranih punjača električnih vozila, kako bi građani Kaknja, turisti koji prolaze kroz Kakanj i svi drugi vlasnici električnih vozila, imali informaciju o lokaciji na kojoj mogu napuniti svoj automobil, a kako bi Kakanj bio njihova destinacija za obilazak i odmor prilikom putovanja i proputovanja kroz Kakanj.

Punjač će biti na raspolaganju svim zainteresiranim uz obaveznu prijavu u Općini Kakanj radi evidencije korisnika punjača.
Prostor gdje je punjač instaliran bit će prigodno označen kako bi zainteresirani mogli istom pristupiti.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button