Izmijenjen sastav pregovaračkog tima za zaključivanje kolektivnog ugovora sa Sindikatom doktora medicine i stomatologije u ZDK

Vlada Zeničko-dobojskog kantona izmijenila je sastav svog pregovaračkog tima koji sudjeluje u pregovorima o zaključivanju Izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u djelatnosti doktora medicine i stomatologije na području ZDK-a.

Izmjene su izvršene zbog kadrovskih promjena na čelu Ministarstva zdravstva i Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK (ZZO), pa su tako u pregovarački tim imenovani ministrica zdravstva dr. Tanja Radoš Kosić i direktorica ZZO-a Almira Baručija Kapidžić. U pregovaračkom timu su još direktor Kantonalne bolnice Zenica dr. Tarik Zulović i pomoćnik sekretara Sekretarijata za zakonodavstvo Haris Hrgić.

Ministrica Radoš Kosić je usvojenim zaključkom dobila ovlaštenje da angažira i druge stručne kadrove radi stručnih konsultacija.

– Započeti pregovori sa sindikatima će se nastaviti s ciljem postizanja obostrano zadovoljavajućeg dogovora o pitanjima koja se tiču radnih uvjeta, prava zaposlenika i kvaliteta zdravstvenih usluga. Pregovarački timovi s obje strane su posvećeni pronalasku najboljih rješenja koja će odražavati interese i potrebe zdravstvenih radnika, ali i održivost javnog zdravstvenog sustava – rekla je ministrica Radoš Kosić.

Press služba ZDK

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button