Zbog izvođenja radova u školi, učenici Gimnazije Muhsin Rizvić nastavu će do kraja septembra pohađati online

Iako nova školska godina počinje sutra, učenici Gimnazije „Muhsin Rizvić“ Kakanj, u školske klupe sjest će tek krajem septembra, zbog izvođenja radova na adaptaciji i uređenju školskih prostorija. Do tada, nastavni proces će biti realizovan prema rasporedu časova online putem platforme Teams.

Vlada ZDK-a iz budžeta je izdvojila sredstva u iznosu od 250 hiljada KM za investiciono održavanje škole, zahvaljujući kojima će učenici Gimnazije „Muhsin Rizvić“ dobiti potpuno uređene i adaptirane prostorije za izvođenje nastavnog procesa. U okviru projekta stara i dotrajala rasvjetna tijela u potpunosti će biti zamjenjena led rasvjetom, a bit će sanirano i šest mokrih čvorova, te je planirana sanacija podova i moleraj. S obzirom da su radovi u toku, učenici neće prvog septembra sjesti u školske klupe jer će se nastava odvijati online putem platforme teems.

-Nakon što realizujemo ove projekte imat ćemo u potpunosti opremljenu školu kada je riječ o vanjskom i unutrašnjem izgledu. Ono što je bitno jeste da je rok za izvođenje radova 30 dana, tako da smo zbog dugih tenderskih procedura mi tek ušli u posao i neminovno je da ćemo nastavu morati realizovati online. Ja se nadam da će do kraja sptembra svi radovi biti završeni i da će se učenici vratiti u školske klupe, izjavio je Maid Goralija direktor Gimnazije „Muhsin Rizvić“ Kakanj.

Dinamika realizacije online nastave dogovorena je na sjednici Nastavničkog vijeća, te će u nastavni proces aktivno biti uključeni i profesori i učenici.

-Online nastava će se realizovati prema rasporedu časova putem platforme Teams, časovi će trajati 45 minuta uz aktivno učešće profesora i učenika. Zamolio bih učenike i kakanjsku javnost za razumijevanje. Nakon okončanja radova imat ćemo potpuno drugačije i mnogo bolje uslove, rekao je Goralija.

Završetak radova planiran je krajem septembra kada se očekuje da će učenici sjesti u potpuno adaptirane učionice. Okončanjem ovog projekta zgrada Gimnazije „Muhsin Rizvić“ bit će u popunosti obnovljena i pružit će kvalitetnije uslove za boravak profersora i učenika.

ntvic.ba (M.K.)

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button