Uprava za inspekcijske poslove ZDK najavila pojačane kontrole školskih kuhinja i prijevoza učenika

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove (KUZIP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) obavještava javnost i obrazovne ustanove na području ZDK-a da će kantonalna sanitarna inspekcija u mjesecu septembru 2023. godine prioritetno provoditi aktivnosti inspekcijskog nadzora u osnovnim i srednjim školama i predškolskim ustanovama–vrtićima, školskim kuhinjama, kao i objektima u blizini škola koji uslužuju i prometuju hranu, s ciljem kontrole poštivanja sanitarno-higijenskih uvjeta u navedenim objektima i zaštite zdravlja učenika.

KUZIP ovim putem podsjeća odgojno-obrazovne ustanove na zakonsku obavezu provođenja obavezne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

Također, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove obavještava prijevoznike na području ZDK-a, koji su sklopili ugovore o prijevozu učenika s nadležnim organom za osnovno obrazovanje da će Inspektorat saobraćajne inspekcije u narednom periodu vršiti pojačan inspekcijski nadzori u oblasti vanlinijskog prijevoza učenika osnovnih škola na području ovog kantona, s akcentom na ugovore o prijevozu učenika i tehničku ispravnost autobusa.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button