Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Kakanj usvojena je informacija o Autobuskoj stanici Kakanj i njezinom korištenju, raspolaganju te upravljanju

Zbog dugotrajnih problema vezanih za upravljanje i vlasništvo nad Autobuskom stanicom u Kaknju, poduzete su različite inicijative kako bi se ovo pitanje riješilo. Trenutno je u tijeku sudski proces koji se odnosi na vlasništvo Autobuske stanice Kakanj i udio Općine Kakanj u zajedničkom vlasništvu. Na nedavnom sastanku Općinskog vijeća Kakanj usvojena je informacija o aktualnom statusu ovog procesa.

Kako bi se riješilo pitanje vlasništva nad Autobuskom stanicom u Kaknju, održani su brojni sastanci između predstavnika Općine Kakanj i tvrtke Centrotrans d.d. Sarajevo. Obje strane su pokušale pronaći način za rješavanje ovog problema, uključujući i moguću zamjenu dijela vlasništva Općine Kakanj u Autobuskoj stanici za zemljište u blizini stare jame.

“Naš cilj je pronaći rješenje nakon 12 godina traženja i sudskih procesa, gdje bi Općina Kakanj zamijenila svoj udio od 18/43 u vlasništvu, kako u zemljištu tako i u samoj Autobuskoj stanici, za parcelu blizu stare jame,” izjavio je Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj.

S obzirom na trenutačne okolnosti i situaciju vezanu uz Autobusku stanicu u Kaknju, Općina Kakanj je zatražila od tvrtke “Centrotrans” Sarajevo, koja se bavi prijevozom putnika, turizmom i trgovinom, da se izjasni o poduzimanju potrebnih koraka za zamjenu navedenih nekretnina.

“Vjerujem da bi to omogućilo Centrotransu da kvalitetnije razvija Autobusku stanicu, a isto tako da bi Općina dobila priliku za bolje planiranje urbanog razvoja na parceli koja je nešto veća od četiri dunuma,” dodao je Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj.

Kako bi općinski načelnik, Općinsko pravobranilaštvo i odgovarajuće općinske službe mogli djelovati u skladu s aktima “Centrotransa” te poduzeti potrebne aktivnosti u vezi zamjene navedenih nekretnina i zaključenja sudske nagodbe, potrebna je suglasnost Općinskog vijeća za takve aktivnosti.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button