Treći Jesenji sajam poljoprivrede i rukotvorina u Kaknju

“Počeo je treći “Jesenji sajam poljoprivrede i rukotvorina Kakanj 2023” u organizaciji Saveza poljoprivrednih uduruženja “KAP” Kakanj danas u Kaknju. Sajam će trajati od 04. do 06. oktobra. Na sajmu, članice Saveza izlažu svoje domaće proizvode i razne rukotvorine.

U ponudi su domaći proizvodi iz asortimana voća i povrća, razne prerađevine od ljekovitog bilja, med, sokovi, suhomesnati proizvodi i mnogi drugi. Kupovinom ovih proizvoda podržava se opstanak stanovništva u ruralnim područjima općine Kakanj, istakli su iz Saveza poljoprivrednih udruženja KAP Kakanj.

Predsjednik Saveza, Almir Trakić, istakao je cilj podržavanja poljoprivrednih proizvođača i ponudu kvalitetne i pristupačne domaće hrane.

Na sajmu sudjeluje 15 poljoprivrednih proizvođača, uključujući Muvedina Vehaba, dugogodišnjeg kakanjskog pčelara. Sajam je prilika za predstavljanje proizvođača i suradnju sa Savezom radi razvoja poljoprivrede i plasmana proizvoda.

Osim za proizvođače i kupce, sajam je prilika za Općinu Kakanj da predstavi svoje aktivnosti u razvoju poljoprivrede i poticaje financirane iz budžeta.

Načelnik Općine Kakanj, Mirnes Bajtarević, naglasio je važnost sajma u razvoju poljoprivrede i podršku samostalnim proizvođačima.

Jesenji sajam u Kaknju svake godine privlači sve više izlagača i raznovrsnu ponudu. Domaća hrana koja se nudi na sajmu promovira zdrav život i organsku proizvodnju.”

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button