Sanjin Pehlivanović izborio finale Svjetskog prvenstva, tu ga čeka apsolutna legenda bilijara

Najbolji bosanskohercegovački igrač bilijara Sanjin Pehlivanović napravio je najveći uspjeh karijere plasiravši se u finale Svjetskog prvenstva u disciplini “osmica”.

Pehlivanović (22) prošle godine postao je evropski prvak u disciplini “desetka”, a sada je došao korak dalje i na svjetskoj sceni plasiravši se u finale Svjetskog prvenstva “osmice” u austrijskom Klagenfurtu.

Mladi Sarajlija savladao je u polufinalu miljenika domaće publike Maxa Lechnera rezultatom 10:8. Prethodno, savladao je jednog od najboljih igrača svijeta Marija Hea (10:7).

No, u finalu ga čeka najveći spektakl. Rival će mu biti Amerikanac Shane Van Boening, jedan od najvećih majstora i igrača koje je svijet ikada vidio. Pehlivanović je osigurao najmanje srebrenu svjetsku medalju, ali i meč za titulu prvaka svijeta u kojem sigurno ima šta da pokaže.

Van Boening je imao još teži posao u polufinalu, pošto je u odlučujućoj partiji dobio Poljaka Wojciecha Szewczyka s konačnih 10:9.

Finalni meč u Areni Sportspark u Klagenfurtu igra se sutra od 18 sati, a direktan prenos ovog meča moći ćete pratiti na YouTube kanalu Pro Billiard TV.

Klix.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button