Fazlija postao ambasador kulture u Gornjoj Austriji: Orkestar izveo njegovu pjesmu ‘Helikopter’

Bosanskohercegovački folk pjevač Fazlija postao je planetarno popularan zbog pjesme Helikopter koja je postala hit na TikToku. Uz nju su plesale i svjetske zvijezde od Kim Kardashian do Britney Spears, a sad je ostvario još jedan uspjeh.

Pjevač od ’90ih živi u Linzu u Gornjoj Austriji, a sada je proglašen zvaničnim ambasadorom kulture ove pokrajine.

U intervuju za zvanični magazin te regije govorio je o svom životu.

“Sećam se da je moja majka uvijek govorila da ću jednog dana obradovati ljude širom svijeta muzikom”, rekao je Fazlija koji voli da priča o svom djetinjstvu i domu u Bosni. Na turneji u Njemačkoj i Austriji zadesio se kada je 1992. u Bosni izbio rat.

“Zašto je Fazlija naš novi međunarodni kulturni ambasador? Zadatak koji smo sebi postavili u superkulturnoj 2024. godini je da upoznamo ljude, posebno mlade, tamo gdje oni zaista jesu. A to je i online. Budući da su budućnost, zaslužuju našu punu pažnju. Iz tog razloga ne može biti boljeg lika za Gornju Austriju od Fazlije”, navodi magazin Gornje Austrije.

Fazlija je dio nove promotivne kampanje za turizam i kulturu Gornje Austrije. Pojavljuje na početku snimka kada taksista sluša njegovu pjesmu, ali i na kraju gdje austrijski orkestar izvodi njegov planetarno popularni hit Helikopter.

Radiosarajevo.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button