U toku mapiranje kakanjske dijaspore, cilj je informisati i involvirati dijasporu u buduće aktivnosti: Molimo da popunite anketu

Općina Kakanj želi jačati veze s kakanjskom dijasporom i uspostaviti što bolju saradnju i komunikaciju, te će u narednom periodu vršiti mapiranje dijaspore.

Cilj mapiranja je informisati i involvirati dijasporu u buduće aktivnosti koje će se sprovoditi sa dijasporom, a koje će imati za cilj involviranje dijaspore u razvoj.

Sve Kakanjce koji žive u inostranstvu pozivamo da putem općinske web stranice popune anketu.

Anketa je kreirana u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka BiH.

Nakon što se kreira baza kontakata, ista će se koristiti od strane Općine Kakanj, i to isključivo u svrhu uključivanja dijaspore u lokalni ekonomski razvoj.

Anketa se nalazi na sljedećem linku: https://kakanj.gov.ba/e-dijaspora/

Nakon popunjavanja ankete operater Općine Kakanj će vam potvrditi uspješnu prijavu. Sva dodatna pitanja možete uputiti na mail dijaspora@kakanj.gov.ba

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u Bosni i Hercegovini, a putem projekta »Diaspora Invest« podržava društveno-ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine putem angažmana bh.dijaspore u privredi BiH.

Ukupna vrijednost fonda projekta je 2 miliona dolara, a sufinansira se jednakim doprinosom USAID Diaspora Invest Projekta i partnerskih općina/gradova, a to su: Berkovići, Bihać, Bosanska Krupa, Brčko distrikt BiH, Cazin, Centar Sarajevo, Gračanica, Istočna Ilidža, Jablanica, Jajce, Kakanj, Konjic, Livno, Lopare, Lukavac, Maglaj, Modriča, Tešanj, Travnik, Tuzla, Zavidovići, Zenica i Žepče.

Ciljevi projekta su:

  • povećati direktna ulaganja dijaspore,
  • podržati stvaranje novih radnih mjesta,
  • promovirati rast preduzeća, putem povećane prodaje i/ili izvoza i
  • predstaviti nove proizvode i usluge na domaćem i međunarodnom tržištu.

Otvoren je javni poziv za dodjelu grant sredstava (klik ovdje), a u Kaknju je organizirana i sesija u vezi ovog granta.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button