Tokom vikenda tri slučaja hapšenja zbog ilegalnih supstanci u ZDK

Javni red i mir na području Zeničko-dobojskog kantona narušen je u osam navrata tokom proteklog vikenda, policijski službenici intervenirali su predizimajući zakonom predviđene mjere i radnje.

Tokom jučerašnjeg dana u različitim dijelovima kantona, evidentirana su tri slučaja posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

L.A. iz Visokog, Š.M. također iz istog grada te Š.E. iz Zenice su identificirani kao počinitelji navedenih djela.

Visoko

U 16,45 sati, u mjestu Čekrekčije, od strane lica L.A. (rođen 1978. godine) iz Visokog, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Prilikom pregleda automobila marke “Seat”, kojim je upravljao, pronađeno je pet upakovanih sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Predmeti privremeno oduzeti. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U 17,25 sati, u mjestu Donja Zimča, od strane lica Š.M. (rođen 1987. godine) iz Visokog, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Prilikom pregleda putničkog motornog vozila marke “VW Golf” kojim je isti upravljao, pronađen je jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Predmeti privremeno oduzeti. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Zenica

U 16,20 sati, u ulici Pehare, od strane lica Š.E. (rođen 2000. godine) iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Prilikom pregleda od strane policijskih službenika kod istog su pronađena dva upakovana sadržaja zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Predmeti privremeno oduzeti.

Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Bezbjednost saobraćaja

Paralelno s ovim incidentima, pet saobraćajnih nezgoda je zabilježeno na području Zeničko-dobojskog kantona. Tri osobe su zadobile lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Policijske službenici su odmah intervenirali na tim lokacijama kako bi osigurali pomoć povrijeđenima, nesreće te sproveli istragu o uzrocima nesreće.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button