Poznat termin kada će Zmajevi saznati protivnike u najjačem rangu Lige nacija

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine naredne godine će igrati u najjačem rangu UEFA Lige nacija, a UEFA je obznanila datum žrijeba za novo izadnje takmičenja.

Žrijeb za sezonu UEFA Lige nacija 2024/2025 na rasporedu je 8. februara, kada će Zmajevi saznati protivnike u grupnoj fazi ovog takmičenja.

Utakmice su na programu u septembru, oktobru i novembru, a za razliku od dosadašnjih pravila, više ne ide samo najbolja ekipa u nokaut fazu, nego prve dvije selekcije iz grupe ostvarit će plasman u sljedeću rundu.

Nova pravila Lige nacija uključuju i četvrtfinalne mečeve, zatim polufinale i finale, koje je planirano za mart 2025. godine.

Fudbaleri Bosne i Hercegovine u elitnom razredu Lige nacija naći će se u žrijebu sa sljedećim reprezentacijama: Španija, Hrvatska, Italija, Nizozemska, Danska, Portugal, Belgija, Mađarska, Švicarska, Njemačka, Poljska, Francuska, Izraela, Srbija i Škotska.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button