Isprobajte ovaj preukusni hljeb s češnjakom: Peče se samo osam minuta

Jedan korisnik TikToka podijelio je svoj izvrstan recept za hljeb s češnjakom kao savršenu užinu ili ručak. S obzirom na to da se ova ukusna poslastica dobro slaže uz mnoga jela, tiktoker Nate odlučio je kombinirati oboje. Dijeleći recept na TikTok profilu @boredoflunch, otkrio je svoj posebni recept, piše Mirror.

Hljeb sa češnjakom može se jesti uz topli maslac, sir ili druge namaze koji se stapaju s tijestom, a može biti gotov za svega nekoliko minuta.

Sastojci

jedan hljeb francuz

maslac

češnjak

začini po želji

Priprema

Najprije u posudici pomiješajte omekšali maslac, dodajte mu protisnuti češnjak ili češnjak u granulama i sitno sjeckane začine. Hljeb zatim narežite na kriške ili pak ga ostavite čitavog i tek do pola zarežite kriške kako biste stvorili mjesto za aromatizirani maslac. Odlučite li se za drugu varijantu u kojoj hljeb ostaje čitav, svakako ga premažite otopljenim maslacem i s vanjske strane, po korici, kako bi ona pečenjem postala hrskava baš kao kod svježe pečenog hljeba.

Hljeb sa češnjakom pecite na 200 stepeni dok ne poprimi lijepu zlatnu boju, a hljeb posve ne upije maslac. Odlična ideja bit će i priprema ovog aromatiziranog hljeba za poslije. Naime, istim postupkom ovu sjajnu grickalicu možete umjesto u rernu spremiti u zamrzivač, a zatim je koristiti po potrebi. Zamrznuti možete i kriške hljeba premazane aromatiziranim maslacem koje zatim, kada vas uhvati želja, možete ubaciti u mikrovalnu, toster ili rernu.

Avaz.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button