Ministar Isak poručio kriminalcima da se mogu ubiti, ako ne ne žele biti uhapšeni…

Na poziv gradskog vijećnika Muhidina Čauševića, federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak jučer je posjetio Javnu ustanovu Mješovitu Srednju školu Živinice i Gimnaziju Živinice kako bi se upoznao s problemom učestalih dojava o eksplozivnim napravama u ovim školama.

Posljednjih nekoliko dana ove dvije obrazovne institucije su bile meta lažnih dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi, što je izazvalo ozbiljnu zabrinutost među učenicima, roditeljima i nastavnicima. U cilju rješavanja ovog problema i pružanja podrške zajednici, ministar Isak je odlučio posjetiti ove škole.

Tokom posjete, ministar Isak se sastao sa direktorima ovih ustanova Edisom Čičkušićem i Jasnom Srabović, nastavnicima i učenicima kako bi čuo njihove brige i strahove vezane za ove dojave.

Ministar Isak oštro je osudio ove postupke koji ugrožavaju sigurnost djece i obrazovnu zajednicu u cjelini.

Naglasio je da užurbano rade na otkrivanju počinitelja ovih dojava i da će odgovorna lica biti oštro sankcionirana.

“Ovakvi incidenti neće biti tolerisani i svi oni koji stoje iza ovakvih dojava bit će privedeni pravdi. Djeca imaju pravo na sigurno i bezbrižno obrazovanje, a mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da to pravo zaštitimo”, izjavio je ministar Isak.

No, ministar Isak poslao je i znakovitu poruku kriminalcima.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button