Tvornica cementa Kakanj od danas je Heidelberg Materials: Materijali kojima gradimo budućnost

Tvornica cementa Kakanj d.d. Kakanj danas je na vanrednoj Skupštini dioničara donijela odluku o promjeni imena. Novi naziv kompanije bit će Heidelberg Materials Cement BiH d.d. Kakanj, dok će i kompanije koje su u vlasništvu TCK također u svom imenu nositi i naziv Heidelberg Materials kako bi svi zajedno nastupali pod krovnim imenom grupacije Heidelberg Materials.
Tim povodom upriličeno je zvanično svečano predstavljanje novog imena kojem su prisustvovali zaposlenici, menadžment i predstavnici medija.

Zaposlenicima i medijima su se obratio Branimir Muidža, generalni direktor Heidelberg Materialsa za BiH i Hrvatsku koji je ovom prilikom istakao značaj ove promjene koja vodi ka jačanju i ujedinjenju cijele Heidelberg Materials grupacije.

“Ovo je značajna prekretnica u historiji Tvornice cementa Kakanj, koja već više od dvadeset i tri godine posluje u okviru Heidelberg Materials grupacije,“ kazao je Muidža te dodao:

“Došlo je vrijeme da i svojim imenom i svojim logom pokažemo da pripadamo najboljima na svijetu. Ponosno smo nosili dosadašnje ime koje neće biti zaboravljeno jer će naš cement i dalje biti Kakanj Cement, ali sada s logom Heidelberg Materials. Pored toga, sve naše kompanije u BiH i Hrvatskoj će također imati ovaj isti logo kakav ima i HM grupacija. Ovime ćemo dodatno osnažiti našu poziciju na tržištu u zemlji i regiji, te dalje razvijati i praviti proizvode kojima se gradi održiva budućnost, dok će se naša kvaliteta, naš odnos prema zaposlenima, zajednici i svim našim dionicima stalno dodatno poboljšavati.”

Muidža je istakao bogato naslijeđe Heidelberg Materials koja ove godine obilježava 150 godina postojanja.

“Postali smo mnogo više od cementa. Mi smo danas vodeći proizvođač građevinskih materijala na svijetu koji razvija inovativna digitalna rješenja za svoje kupce kao i nove održive materijale budućnosti. Novo ime i novi logo mnogo bolje predstavljaju ono što smo mi sada i ono čemu težimo da postanemo”, kazao je Muidža.

Naglasio je da će na vrećama proizvedenim u Kaknju zadržan biti naziv Kakanj cement kako bi se prezentirao njihov brend iz Kaknja širom Evropske unije.

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević, koji je također prisustvovao svečanosti, zahvalio se Tvornici cementa Kakanj i svim njenim radnicima za sav rad i trud koji ulažu u rast i razvoj prije svega općine Kakanj, pa onda i cijele Bosne i Hercegovine.

“Prvo bih vam čestitao godišnjicu postojanja i društvenog angažmana u lokalnoj zajednici i Bosni i Hercegovini. Zahvaljujem se i na značajnoj donaciji koja će olakšati život našim građanima i poboljšati sektor zdravstva. Pred nama je ogroman posao, a svima vama želim još mnogo pozitivnih poslovnih rezultata”, zaključio je Bajtarević.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button