Ispraćaj u penziju Sulejmana ef. Čelikovića

Jučer je u službenoj posjeti MIZ Kakanj boravio Muftija Sarajevski dr. Nedzad Grabus zajedno sa svojim saradnicima i glavnim imamima Muftijstva sarajevskog a povod i u čast ispracaja u penziju glavnog imama MIZ Kakanj mr. Sulejmana ef. Čelikovica.
Muftija sarajevski je govorio ono čemu su ustvari kakanjci godinama unazad svjedočili, o veličini lika i djela Sulejmana ef. Čelikovica, i ne samo u Kaknju nego na podrucju cijele Islamske zajednice u BiH, istakavsi tako da je i sam od onih koji su se kroz svoj zivot vodili savjetima Sulejmana ef. Čelikovica. U novoj godini, MIZ Kakanj ce nastaviti svoju misiju sa novim glavnim imamo, ali sa istim imamima koji su decenijama unazad stajali uz glavnog imama Sulejmana ef. Čelikovića, radili, ispunjavali svoju misiju, u svemu tome su puno toga i naučili, te imaju primjer i nauk kako dalje. Sulejman ef. nije bio samo glavni imam, već istinski Šejh koji je svoje učenike, kolege, naučio kako dalje, makar i sami bili.

Uz trazenje halal od kolega, Sulejman ef. Čelikovic je istakao da će uvijek biti tu da pomogne kada treba, pa makar i savjetom jer ovo je moj grad, moja zajednica.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button