VIDEO: Ahmed Krnjić i Ahmed Đananović bore se u Kelnu, na ring se vraća i Haris Biber

U narednom periodu očekuju nas nastupi trojice bh. boraca. Ahmed Krnjić i Ahmed Đananović u Kelnu nastupaju u profesionalnom boksu.

Nakon godinu i po, naš najbolji mladi profesionalni kik bokser Haris Biber ponovo se vraća u ring kao jedini predstavnik BiH – naredna borba zakazana je za 16. februar u Dubaiju.

Kik bokser Haris Biber prošao je kroz velika iskušenja u proteklom periodu, gdje mu je otkazano čak 5 borbi. Za nešto manje od mjesec očekuje ga meč karijere u Alpha fight seriji, gdje će borci biti raspoređeni u timove Australija protiv Svijeta.

Nakon kampa koji je obavio u BiH, trenutno se nalazi u Nizozemskoj na završnim pripremama u Hemmers Gymu, gdje treniraju i brojni svjetski kikboxing šampioni.

Kik bokser Ahmed Krnjić očekuje borbu u ovom mjesecu. Krnjić će se prvi put u karijeri okušati u profesionalnom boksu. Protivnik mu je tursko-njemački bokser Sinan Ozsahin.

Zenički bokser Ahmed Đananović će također u Kelnu tražiti svoju desetu pobjedu u profesionalnom boksu protiv boksera koji predstavlja Njemačku.

U slučaju pobjede, Ahmed Đananović imat će revanš sa istim protivnikom, dok za Ahmeda Krnjića 24. februara slijedi odbrana titule evropskog prvaka u kik boksu u Senshi asocijaciji.

federalna.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button