Nakon prohladnog jutra stiže rast temperatura, u narednim danima pravo “proljetno vrijeme”

Nakon prohladnog jutra praćenog niskim temperaturama i mrazom, očekuje se rast temperatura. Na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U narednim danima očekuje nas dodatni rast temperatura zraka. Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za sutra u BiH najavljuju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

“Prije podne na sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima je moguća magla ili niska oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje do 13 stepeni”, navode iz FHMZ-a.

U srijedu se u BiH očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

“Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu zemlje do 14 stepeni”, dodaju iz FHMZ-a.

U četvrtak će također biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

“Tokom dana, postupni porast oblačosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14, na jugu zemlje do 16 stepeni”, zaključuje se u prognozi FHMZ-a.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button