Napravite domaći immuno shot i ojačajte imunitet

Immuno shotovi nisu novitet, te su njegove prednosti uveliko poznate. Najčešći astojak ovih moćnih napitaka jeste đumbir, koji je, osim po antivirusnim i antibakterijskim svojstima, također poznat i kao lijek za nadutost, kao i za smanjenje mučnine i povraćanja. Ova moćna biljka također je prepoznata i po svojim dijetalnim djelovanjem, budući da sadrži spojeve koji mogu povećati toplinski učinak hrane, što za posljedicu ima povećani broj sagorjelih kalorija.

Immuno shotovi su odlična zamjena za jutarnju kafu, koji će vas, pored pozitvnih djelovanja na organizam, također i razbuditi, te pripremiti za predstojeći dan.

U nastavku vam donosimo jednostavan recept influenserice Lejle Novokmet za immuno shot, koji možete pripremiti sami.

Kako napraviti immuno shot kod kuće

Sastojci za 350 ml:

– 2 limuna
– 5-8cm đumbira*
– 1 jabuka
– 100ml vode
– 1 kašikica kurkume
– 1 kašikica cimeta
– 1/2 kašikice bibera
– 1/2 kašikice ljute paprike

Koristite najmanju kašikicu koju imate u kući, to je ona najmanja za šećerluk ili domaću kafu, a vode naknadno dodajte u iscijeđeni sok ukoliko vam bude falilo da dobijete 350ml ovog tečnog zlata (dovoljno za 7 dana-svako jutro 50ml).

Da biste dobili ovaj napitak možete koristiti sokovnik (ako vam je slab sokovnik kao moj slobodno čvrstu smjesu koju dobijete nakon cijeđenja procijedite još jednom kroz sokovnik da što više soka dobijete ili procijedite kroz cjediljku) ili koristite blender i cjediljku.

*Količinu đumbira prilagodite sebi, ako volite više ili manje ljuto, količinu vode također možete povećati ili smanjiti shodno svojim željama.

face.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button