Pojačani inspekcijski nadzori u Federaciji BiH

Federalna uprava za inspekcijske poslove u okviru aktivnosti na suzbijanju nezakonitih djelatnosti u pojedinim oblastima inspekcijskog nadzora koje su prepoznate pod pojmom sive ekonomije, počela je s akcijom pojačanih inspekcijskih nadzora u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2024. godinu.

Naime, tržišno, turističko-ugostiteljski inspektori Federalnog tržišnog inspektorata počeli su sa pojačanim nadzorom već u ponedjeljak, 04.03.2024. godine, dok će im se ostali inspektori priključiti od 11.03.2024. godine.

Nadzore provode Mješoviti timovi Federalne uprave za inspekcijske poslove i kantonalnih inspekcijskih organa, u skladu s “Programom pojačanih inspekcijskih nadzora na području svih kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine” za period mart-avgust 2024. godine.

Predmet inspekcijskih kontrola su, između ostalih, prometovanje roba i usluga, vođenje poslovnih knjiga, prometovanje drvnih sortimenata, promet građevinskog materijala, izdavanje fiskalnih računa, korištenje novčanih poticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, obavljanje farmaceutske djelatnosti, te nadzori u drugim oblastima iz nadležnosti 11 federalnih inspektorata.

Pojačani nadzori obavljat će se do 25.08.2024. godine.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button