Serija krivičnih djela u Kaknju: Prijetnja životu, krađa stubova, otuđenje alata i uglja

Dana 12.03.2024. godine, u 08,15 sati, u ulici IV Juli, od strane lica K.S. iz Visokog, izvršeno je krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti” ozbiljnom prijetnjom na život i tijelo prema K.A. iz Kaknja. Dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela nastavit će istražitelji Policijske stanice Kakanj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 12.03.2024. godine, u 08,40 sati, u prostorije Policijske stanice Kakanj obratio se uposlenik gradskog groblja Kakanj Ć.G. iz Kaknja, te prijavio da je u vremenskom periodu od 01.11.2023.godine do 12.03.2024. godine od strane nepoznatog lica izvršeno krivično djelo “Krađa” dva metalna stuba od ograde kojom je ograđeno staro “Katoličko groblje” u ulici IV Juli. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 12.03.2024. godine, u 09,05 sati, u prostorije Policijske stanice Kakanj pristupila je B.N. iz Kaknja, te prijavila da je u proteklom periodu od strane nepoznatog lica izvršeno krivično djelo “Teška krađa” u njen pomoćni objekat. Tom prilikom otuđene su električne makaza za živicu marke “Vilager”, bušilica marke “Makita” i brusilice marke “Stihl”. Dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela nastavit će istražitelji Policijske stanice Kakanj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 12.03.2024. godine, u 20,40 sati, u krugu RMU pogon separacija od strane lica B.S., rođen 1999. godine iz Kaknja izvršeno je krivično djelo “Krađa”. Tom prilikom otuđeno je 11 vreća uglja. Lice B.S. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button