Svečani prijem za Dženisa Merdića, velikog borca kroz život, uspješnog u sportu i muzici

Dženis Merdić je naš mladi sugrađanin koji ostvaruje velike uspjehe u sportu i muzici. Njegova životna priča jasno oslikava kakvu hrabrost, upornost i emociju nosi u srcu ovaj mladi čovjek. Načelnik je stoga upriličio ovaj prijem da porazgovara s Dženisom, da mu čestita, da izrazi podršku…

“Sa pet godina Dženis Merdić je doživio tešku saobraćajnu nesreću u kojoj si poginule njegova majka Nasiha i sestra Kanita. Njima je posvetio pjesmu ”Rane”. Dvadesetogodišnji mladić Dženis Merdić iz Kaknja već od malih nogu bavi se muzikom. Prisjetit ćemo se da je prošle godine snimio pjesmu o tragično preminuloj djevojčici Dženi Gadžun iz Kaknja, a prije toga Dženis je izdao i pjesmu ”Suze za brata” koju je posvetio prijatelju Sadberu Terziću koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Nakon jedne kraće pauze kakanjski reper Dženis Merdić je na svom Youtube kanalu promovirao pjesmu “Ruža”.  Sam je pisao tekst, a pjesmu je posvetio svim sestrama na svijetu a prije svega i svojoj vlastitoj. Snimio i spot. Dženis Merdić je nekadašnji golman kakanjskog Rudara i Mladosti, a sada ekipe Sttel City-a. On je ove godine svojim dobrim odbranama postao junak ekipe Steel Cityja koju je sačuvao dobre pozicije”, pisao je prošle godine u junu portal Kakanjinfo.

“Bez obzira na životna iskušenja 18-godišnji Dženis Merdić iz Kaknja gradi svoj put”, pisao je u junu 2021. godine portal Federalna.ba

Članak je govorio o Dženisovom prvom albumu:

”Pored toga imam još petnaestak snimljenih pjesama. Na albumu je gost Sanel Smolo. Ovo što ja radim do sada u Bosni nije zabilježeno, spojio sam muziku i sport”, priča nam Dženis.
Dženisu je tek osamnaest godina, prije par dana je završio Elektrotehničku školu i do sada, kako nam kaže, kao golman ima zabilježenih oko šezdeset nastupa u Premijer ligi BiH za Fudbalski klub Doboj – Kakanj.

”Brzina i dobro izbacivanje lopte rukom su neke od mojih karakteristika, ali ne volim hvaliti sam sebe. Sport me opušta i jako se radujem svakom trenutku na zelenom terenu. Radim i gradim neke svoje stvari”, kaže između ostalog Dženis za FTV.
2018. godine Merdić je imao operaciju koljena, ali je nastavio sportsku karijeri u vratio se treninzima dvadesetak dana nakon operacije.
Dženis je izdao i pjesmu ”Suze za brata” koju je posvetio prijatelju Sadberu Terziću koji je u ljeto prošle godine poginuo u saobraćajnoj nesreći.
Sa pet godina Dženis Merdić je doživio tešku saobraćajnu nesreću u kojoj si poginule njegova majka Nasiha i sestra Kanita. Njima je posvetio pjesmu ”Rane”.

Dženis je prije par dana objavio novu pjesmu koja se zove “Oproštajno pismo”.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button