“Čudo neviđeno” u Gornjem Vakufu o kojem priča regija: “Kao da stižu posljednji dani”

“Ovo je stvarno veliko čudo, nikad ovako nešto nisam vidio”, kaže Mirsad Zulum iz Gornjeg Vakufa u Bosni i Hercegovini nakon što je usred svoje zemlje, na plantaži lješnika, vidio ogromnu misterioznu rupu u zemlju, popunjenu vodom.

Misterioznu rupu je, kaže Mirsad najprije ugledao njegov sin, koji je oca brzo pozvao u nadi da će mu on objasniti o čemu se radi, međutim, ona je ostavila u čudu i njega i sina, ali i sve mještane u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

“Sin je ugledao rupu i mene zovnuo. Po mojoj procijeni ima tri metra dubine do vode, a ispod vjerovatno još tri metra”, tvrdi Mirsad koji je u rupu ubacivao veliko kamenje kako bi otprilike znao kolika je dubina.

Također, ističe da ne zna zbog čega je do ovoga došlo, ali da se nada da se nešto slično na drugim dijelovima plantaže neće dešavati, jer ne bi dobro prošao ukoliko bi se on ili neko od njegove porodice našao na mjestu propadanja, prenosi Blic.

“Nešto smo gledali, ovako isto se desilo i u Srbiji, ali na nekoj njivi, ne znam, niko nema objašnjenje. Ne znam, nije bilo kiša da bi ovdje bila ovakva voda. A i čudno je kako rupa tako odjednom, da zemlja propadne… ma ovo je neviđeno čudo”, kaže Mirsad.

“Možda posljednji dani stižu”

Pored rupe, tu je i drvo lješnika za koje se svi čude, kako nije i ono palo.

“Ne znam, kako li ga to čudo nije povuklo dole, vidiš kako se malo nakrivilo, ovo bi možda neki stručnjaci mogli da daju objašnjenje. Čudo neviđeno, možda i posljednji dani stižu, nešto se nagoviještava”, kaže on za YouTube kanal “Srednja Bosna Danas” pa dodaje:

“Ko bi me spasio da sam upao, ko bi me čuo. To je blato, ne bih mogao da se popnem”.

Kako je sa prijateljem uveliko počeo da ubacuje ogromno kamenje u rupu u želji da je što prije zatrpa, mnogi su mu u komentarima zamjerili na tome, te ga posavjetovali da sačeka da dođe neki stručnjak i utvrdi o čemu je riječ.

N1

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button