Zmajevi na Bilinom polju protiv Ukrajine love finale baraža za EP

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u polufinalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo 2024. godine večeras će od 20:45 sati na Bilinom polju u Zenici igrati protiv Ukrajine.

O koliko snažnoj reprezentaciji se radi, najbolje govori podatak da su Ukrajinci na posljednjem EP (2020) prošli su među osam najboljih selekcija Evrope i tu ispali od viceprvaka Engleske.

“Suštinski, imamo sve informacije o Ukrajincima. Znam i ja Rebrova, igrao sam s njim. Penale vježbamo sve dane. Ja znam šta ljudi ovdje misle o penalima, kao i kakvo je iskustvo. Svemu dođe kraj, nadam se da dođe i negativnim tradicijama u baražu, a možda dođe i kroz penale. Mislim da je jako bitno da, ako nešto može da se desi kao što su penali, jako bitno je imati osjećaj kako izgleda kako staneš”, kazao je selektor Zmajeva Savo Milošević u najavi meča.

“Za mene nije bitno kako je Bosna i Hercegovina igrala kvalifikacije. Za ovu utakmicu mogu biti najpripremljeniji i pokazati kako se igra fudbal. Mi smo spremni. Nećemo imati poštovanja prema domaćim igračima, mi se moramo koncentirati samo na našu igru”, kazao je Sergiy Rebrov, selektor Ukrajine.
Ukoliko se naša selekcija plasira u finale baraža koje se igra 26. marta, naša selekcija bi bila domaćin Izraelu ili Islandu.

Podsjetimo, na Euro su se već plasirali Njemačka, Belgija, Francuska, Portugal, Španija, Škotska, Turska, Austrija, Engleska, Mađarska, Slovačka, Albanija, Danska, Nizozemska, Italija, Češka, Srbija, Slovenija, Švicarska, Rumunija i Hrvatska, dok će preostala tri učesnika biti dobijena kroz tri baraža.

Ovo će biti peti baraž u kojem Zmajevi igraju za odlazak na jedno veliko takmičenje i četvrti uzastopni kada su u pitanju plasmani na Euro.

Nažalost, nikada nismo prošli na veliko takmičenje kroz baraž, a zaustavljali su nas redom Portugal dva puta (SP 2010 i EP 2012), Republika Irska (EP 2016) i Sjeverna Irska (EP 2020).

Faktor.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button