Naida Bešlagić sa umre opisala momenat kad suze nije mogla zadržati

Pjevačica Naida Bešlagić, koja je nedavno objavila svoju pobjedu nad karcinomom, sada je otputovala na umru, sveti put muslimana, odakle dijeli svoje duboke emocije i iskustva s vjernicima putem svojih snimaka i slika. Njeno prisustvo na ovom svetom mjestu, koje je san svih muslimana, izaziva snažne emotivne reakcije.

U svojim objavama, Naida opisuje svoje trenutke blizine sa mezarom Allahovog Poslanika, alejhisselama. Dok se približava njegovom mezaru, preplavljuju je emocije, suze same teku, a srce joj je ispunjeno snažnim osjećajem poštovanja i ljubavi prema Allahovom Miljeniku. Iako je željela poslati salavat i selam, bilo je nemoguće zadržati emocije dok stoji pred mjestom gdje počiva Allahov Poslanik.

U svojim riječima, Naida dijeli osjećaj blizine sa Poslanikom, sallallahu alejhi ve sellem, ističući da se samo smrt nalazi između nas i susreta s voljenim Poslanikom. Njeni postovi odražavaju duboku duhovnost i vjeru koju je pronalazila kroz iskušenja koja je prolazila tokom bolesti.

Naida se prisjeća riječi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, koji je rekao: “Ono što se nalazi između moje sobe i mog minbera je bašća od džennetskih bašći”, naglašavajući svetost mjesta na kojem se nalazi. Njena posjeta Meki i Medini postala je putovanje duše i potraga za duhovnom snagom i utjehom u vjeri.

Njen primjer hrabrosti i vjere u teškim trenucima inspirira mnoge, a njeni postovi sa umre podsjećaju nas na važnost duhovnosti i povezanosti s vjerskim vrijednostima u vremenima iskušenja. Naida Bešlagić nastavlja da dijeli svoje putovanje vjere s vjernicima, pružajući im nadu i inspiraciju svojom otvorenošću i iskrenošću.

Senzacija.ba

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button