Narednih dana umjereno do pretežno oblačno vrijeme s pljuskovima

Narednih dana u Bosni i Hercegovini se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme s pljuskovima.

“Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje djelomično vedro i nestabilno vrijeme.

Širom zemlje povremeno sa lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom. Na sjeveru Bosne vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet, na jugu do deset stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između devet i 15 stepeni.

U četvrtak, u Bosni i Hercegovini preovladavat će umjereno do pretežno oblačno. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi i slaba grmljavina.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i četiri, na jugu zemlje do osam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između devet i 14, na jugu zemlje do 16 stepeni.

U petak, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje mogući su slabi lokalni pljuskovi. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između nula i četiri, na jugu zemlje do osam stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 stepeni.

U subotu, u Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni rijetko u poslijepodnevnim satima može pasti slab kratkotrajan pljusak.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i pet, na jugu do deset stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button