Poziv svim građanima i građankama: Potpišite peticiju za uvođenje boračkog dodatka

Načelnik Mirnes Bajtarević danas je potpisao peticiju za ostvarivanje prava na borački dodatak.

Peticijom se od federalne vlasti traži uvođenje boračkog dodatka. Potpisivanje peticije je pokrenula JOB “Unija veterana”, a potpisivanje u Kaknju se vrši u prostorijama Saveza udruženja boračkih organizacija općine Kakanj (SUBOK) koje se nalaze u soliteru 1, radnim danom od 9.00 do 12.00 sati. Konkretno, radi se o Odluci o pokretanju Peticije za izmjene i dopune Zakona o pravima boraca/branitelja i članova njihovih porodica, kojom se od nadležnih struktura zahtijeva da poduzmu odgovarajuće mjere kako bi se iz budžetskih izvora osigurala sredstva za borački dodatak. Podsjetimo na inicijativu koju su uputili delegati u Domu naroda Parlamenta F BiH Mirnes Bašić i Fahrudin Čolaković iz novembra prošle godine (u prilogu).

Inicijativom se traži uvođenje boračkog dodatka za penzionisane pripadnike oružanih snaga i za one u radnom odnosu u smislu uvođenja trinaeste penzije, odnosno trinaeste plate.

Program Radio Kaknja možete slušati UŽIVO na ovom linku. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook | Instagram | Twitter

   
Back to top button